MONTAGE

Standaard montage

Wilt u uw systeem laten plaatsen door AircoLeasen.eu? Selecteer dan bij uw bestelling ‘standaard montage’. Voldoet de installatie niet aan de hieronder aangegeven voorwaarden, selecteer dan ‘maatwerk montage‘. Lees hieronder meer over Standaard Montage en Montage op Maat.

Bij een standaard montage moet u rekening houden met de volgende punten:

 1. Koelleiding : Heeft u voldoende aan de standaard 4 meter koelleiding ? (lengte van binnen- naar buitenunit) indien u meerdere meters nodig heeft dan worden deze tegen een geringe meerprijs op maat gemaakt .
 2. Muurbeugel : Kan de buitenunit staan op een platte dak of grond , of moet deze op een muurbeugel aan de gevel gemonteerd worden (?) staand is inbegrepen , de unit word dan op lichte rubberen dragers geplaatst. Een muurbeugel voor muurbevestiging of verzwaarde balken voor een plat dak is te verkrijgen tegen een meerprijs van 49,-
 3. Afwerking : Voor het afwerken van uw systeem zijn er afwerkgoten , tegen een geringe meerprijs werken wij uw airco leiding netjes af.
 4. Elektra : Aan de buitenunit van de airco zit er aan de rechterzijde +- 1,5 meter netsnoer vast , binnen dit bereik dient buiten een geaard stopcontact/lasdoos te zitten of eventueel een verlengsnoer voor het testen van de unit. wilt u stroom laten doortrekken naar een stroompunt in de buurt of in huis laten brengen dan rekenen wij hiervoor 35,- (incl voedingskabel met stekker/wago  verbinding)
  Bij 7,0 kW split units of hoger is het mogelijk dat er een aanpassing in uw meterkast moet plaatsvinden deze worden namelijk gevoed met een 20A Traag zekering of door middel van krachtstroom.
 5. Doorvoer : De doorvoer naar buiten is uiteraard inbegrepen , we kunnen door ieder materiaal boren (steen/hout/ijzer/pvc etc.), alleen bij beton/gewapend beton dient de klant hier zelf zorg voor te dragen, dit moet namelijk watergekoeld geboord worden. Als een airco gemonteerd wordt en de leiding moet door het dak ! dan heeft u een dakdoorvoer nodig dit kan tegen een meerprijs gemonteerd worden. dit geld voor daken gelegd met bitumen , epdm en of dakleer .
 6. Condensafvoer : iedere split unit onttrekt vocht uit de te koelen ruimte ,deze slaat hij op in een condens bakje in de binnenunit, als het bakje vol is dan loopt deze op afschot af met een condensslang , deze dient afgevoerd te worden mee naar buiten .
  Als dit geen optie is bij u en de condensafvoer dient naar boven afgevoerd te worden dan heeft u een condenspompje nodig die dit naar boven(dak/afvoer) pompt.
 7. Hoogte : bij bepaalde systemen ( vanaf 5,0 kW ) en of in combinatie met extreme hoogtes is het niet mogelijk om met onze standaard ladder ( +- 6 meter ) de buitenunits naar boven te brengen ( dit geld voor alle units ), in goed overleg met u overleggen we dan de opties , dit kunt u aangeven bij uw bestelling . HEEFT U EEN DAKKAPEL MELD DIT DAN. 
 8. Extra accessoires : Uiteraard zijn alle extra accessoires ook te verkrijgen bij ons , hier moet u denken aan winterhoezen , beschermkooien , PVC afdakjes , PVC & Rubber verzwaarde opstel/verhoog balken , schoonmaak artikelen voor condensor of verdamper etc etc ….   Dit kunt u bij uw bestelling aangeven .
 9. Opties : Bij een groot deel van onze systemen uit onze assortiment zijn bepaalde opties toepasbaar zoals wifi , indien dit niet standaard bij het airco systeem is meegeleverd dan monteren wij de module bij installatie tegen meerprijs in , het instellen van de wifi en downloaden van de app dient u zelf zorg voor te dragen , dit kan namelijk enige tijd in beslag nemen .

Mocht uw situatie anders zijn als hierboven omschreven of indien u meer materialen nodig heeft dan standaard mee geleverd laat u ons dit dan weten.
Dit voorkomt verrassingen achteraf en weet u precies hoeveel de totaalprijs is voor de complete installatie.

Bovenstaande installatie materialen gelden alleen bij airco’s die u heeft besteld via aircoleasen.eu.

 

Montage op maat

Heeft u al gekeken bij Montage standaard en is uw situatie anders?
U heeft bijvoorbeeld 6 meter koelleiding nodig, een condenspomp voor uw condenswater, verzwaarde opstelbalken voor de buitenunit op het platte dak of heeft u een daktoevoer nodig omdat u uw buitenunit graag op het dak wilt laten plaatsen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook voor kantoren, huizen, boten, horeca & winkels waarbij u niet wegkomt met een standaard installatie kunt u met ons contact opnemen. 

Voorkom extra kosten en uitstel van plaatsing

De opdrachtgever/klant is verantwoordelijk om aan te geven waar onze monteurs veilig kunnen boren. Raken wij een leiding (gas, water of elektriciteit) dan dient de opdrachtgever/klant zelf voor de oplossing te zorgen.*

De opdrachtgever/klant is verantwoordelijk om bij ons aan te geven of er door beton moet worden geboord. Als er door beton geboord moet worden dient de opdrachtgever/klant er voor te zorgen dat op de dag van de plaatsen er een betonboorder aanwezig is.*

*Mocht er niet voldaan worden aan deze eisen dan zijn wij genoodzaakt om een nieuwe afspraak in te plannen. Hiervoor gelden extra kosten die wij ook bij de opdrachtgever/klant neerleggen.

Scroll naar boven